Alice in Wonderland. Speelkaartenset

IMG_9073.jpg

Een heuse speelkaartenset van Alice in Wonderland mag op de blog niet ontbreken. Een mooi cadeausetje kaarten, in een stevig doosje met een bijhoren boekje vol klassieke kaartspelletjes verscheen zopas bij uitgeverij Gottmer.

De prachtige illustraties van Gouden Penseel winnares Floor Rieder zijn uit een eerder verschenen “Alice in Wonderland” editie. Ietwat duister, met rode en groene accenten. Ze werkte met een oude krastechniek en bekomt zo het effect van houtsnedes. Haar Alice kreeg een vrij eigenzinnige en tegelijk tijdloze look, compleet met hoedje en bril. Ondanks de niet evidente techniek slaagt Rieder er wonderbaarlijk goed in om emoties en actie in de personages te stoppen. Haar motieven zijn ongekend knap. En dat maakt dit setje een hebbeding voor elke Alice-lover.

Alice in Wonderland. Speelkaartenset (Illustrator: Floor Rieder – Gottmer – 2018)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: