De Gruffalo

 

 

IMG_8857
credits foto Maaike Debels

De Gruffalo is al jaren het bekendste boekenmonster. En hij blijft in allerlei boekvormen verschijnen. Het bijzonder grappige prentenboek van Julia Donaldson en Axel Scheffler verscheen nu ook in kartonversie voor de allerkleinsten.

In het bos komt Muis enkele dieren tegen die best verlekkerd zijn op hem: Vos, Slang en Uil. Maar Muis weet hen telkens af te schrikken met het verhaal van een vreselijk beest, de Gruffalo. Met slagtanden, vlijmscherpe klauwe, eeltige knieën, oranje ogen, paarse stekels en een grifgroene wrat op zijn neus. Want die Gruffalo bestaat toch niet echt? Tot Muis zelf de schrik van zijn leven krijgt en alles uit de kast moet halen om de Gruffalo te bewijzen hoe schrikwekkend zo’n kleine Muis wel kan zijn…

Een grappig spel met humor, overdrijvingen, vergelijkingen en tegenstellingen. Met dappere (en minder dappere) dierenpersonages in een mix van magie en realiteit. De setting is vol detail en beweging, heel dynamisch.  De dieren worden met veel expressie en karakter getekend en zijn geen klassieke, eenvoudige, zwartomrandde illustraties voor peuters. Zo wordt de uitdaging groter voor de jonge lezers, en kan hun fantasie en zin voor esthetiek enkel aangescherpt worden. Het voorlezen van dit verhaal is een feest, je kan je zin voor dramatiek en intonatie naar hartelust gebruiken bij deze grappige tekst op rijm. En in de kartonversie kunnen kids makkelijk zelf gaan bladeren.

De Gruffalo (Auteur: Julia Donaldson – Illustrator: Axel Scheffler – Lemniscaat – 2018)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: