Alles over Sinterklaas. De Spiekpietjes

IMG_8847
credits foto Maaike Debels

Als Sinterklaas dichterbij komt, wil dat zeggen dat ook de Spiekpietjes terug in het land zijn. En dit keer vertellen ze de brave (en minder brave) kindjes een heleboel over Sinterklaas zelf.

Hoe zag de Sint er als baby uit? Lustte hij groentepap? Wat was zijn lievelingsspeeltje? Wie was zijn beste vriend op school? Kon hij wel met de fiets rijden? En is het waar dat Sint ooit straf moest schrijven?

In het kasteel van Sinterklaas staat een grote, geheimzinnige kist vol foto’s en herinneringen. En daar laten de Spiekpietjes je even in meekijken. Maar enkel als je belooft om niets te verklappen hoor…

De Spiekpietjes kwamen uit het hoofd van Thaïs Vanderheyden en geven het alombekende Sintverhaal een heel eigentijdse en humoristische twist. Intussen bestaan ze al aantal jaren en in een heel groot aantal boeken. Drukke illustraties vol detail en in een overvloed van frisse, heldere kleuren (ja zelfs alle varianten van de regenboog op één pagina) barsten van humor en beweging. Want Spiekpietjes, die zitten niet stil 😉 Wedden dat ook dit prentenboek weer een toppertje wordt in de laatste weken voor 6 december?

Meer over de Spiekpietjes

Alles over Sinterklaas door de Spiekpietjes (Auteur en illustrator: Thaïs Vanderheyden – Clavis – 2018)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: