Papa / Mama

IMG_8856
credits foto Maaike Debels

Niets vertedert je meer dan de allereerste woorden van je kleintje. En dat heeft Amerikaanse komiek en presentator van The Tonight Show (NBC) Jimmy Fallon goed gezien. Hij vond er inspiratie voor deze set kartonboekjes, New York Times bestsellers zelfs.

Met Papa probeert Jimmy Fallon het eerste woordje van een reeks dieren op grappige wijze aan te leren. En dat woord, moet natuurlijk ‘papa’ zijn… Maar de dierenkleintjes houden het bij geluiden als boe, meh, kwek… tot grote frustratie van de papa ezel, hond, muis, varken (en ga zo maar door). Maar oefening baart kunst, niet?

Met Mama gebeurt net het omgekeerde. Dierenmama’s proberen de woordenschat van hun kleintjes uit te breiden. Maar er komt enkel ‘Mama’ uit… Het einde is mega vertederend: volgens jou is alles mama, maar op een dag zal je zien dat jij mama’s alles bent… 

Humor, herhaling en emotie. Dat heeft Jimmy Fallon goed begrepen. Zelfs al is zijn aandeel tekst heel beperkt. En zijn samenwerking met illustrator Miguel Ordonez is een succes. Grafische illustraties in bonte kleuren op een pastel achtergrond. Grote, komische ogen maken hilarische figuren. Herkenbaar en fun, in al hun eenvoud!

Papa/Mama (Auteur: Jimmy Fallon – Illustrator: Miguel Ordonez – De Fontein – 2018)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: