Het boze boek

36672364_10216716364678663_3190533940645462016_n.jpg
credits foto Maaike Debels

Met deze boekentip tovert Wonderlandbyalice jouw boze peuter meteen om in een vrolijke peuter. Gedaan met driftbuien en peuterpubertijd…

Want Het boze boek is de ideale manier om te leren verwoorden hoe je je voelt – ook al is dat soms eens ongelooflijk kwaad… Een stappenplan van boos naar blij!

Dit kartonboek heeft een knallend rode cover (en kijkt je zelfs kwaad aan):  rood van woede! Een klein muisje speelt het stemmetje in je hoofd en stelt vervelende vragen als ‘Wat is er aan de hand?’. Laat het boek maar even met rust om te bekomen, tel even tot 10. Met een mopje breek je het ijs, en we gaan van rood naar zachter oranje. Met een zoen en een knuffel breekt geel door én zelfs een voorzichtige glimlach.

Sterk in zijn eenvoud, een simplistische en duidelijke manier om inzicht te geven en krijgen in je eigen gedrag en reacties. Het boek heeft een gezicht en uit zijn emotie door kleur en gelaatsuitdrukkingen. Alsof je je peuter een spiegel voorhoudt. Supertip (die je hopelijk niet al te vaak nodig zal hebben – want geeft toe, een lachende peuter is nu eenmaal leuker dan een boze…)

Het boek even inkijken

Het boze boek (Auteur: Cedric Ramadier – Illustrator: Vincent Bourgeau – De Eenhoorn – 2018)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: