Op zoek naar de blauwe wortel: beroepen

IMG_8844
credits foto Maaike Debels

De vorige keer dat Wonderlandbyalice op zoek ging naar een blauwe wortel, maakten we voor het eerst kennis met een bende coole konijnen in een machtig MAXI zoekboek van Sébastien Telleschi. En gelukkig hoeft het daar niet bij te blijven… meer zoekplezier verzekerd dankzij het tweede boek in deze sappige reeks.

Je kan niet naast dit gigantisch grote zoekboek kijken. Een donkere cover overvol konijnen en wortels neemt je mee naar een drukke stad met voertuigen. Tijd om op zoek te gaan naar die ene blauwe wortel. Binnenin neemt je gids Pieter Konijn je weer mee op sleeptouw. Want in het eerste zoekboek leerde je de geschiedenis van de konijnenstam kennen, nu duikt je de stad en het drukke beroepsleven van konijnen in (ja, die werken blijkbaar….). De trip begint op de markt waar talloze wortels verhandeld worden (ja, ook die ene blauwe) en gaat dan verder naar de boerderij, het ziekenhuis, de bouwwerf, school en de garage.

De sterkte van dit boek is niet het verhaal (dat mocht gerust wat beknopter), maar de knappe zoekplaten. Een onbeschrijflijke drukte van jewelste in de helderste kleuren. Konijnen in allerlei kleuren, vormen en maten krioelen door de stad en konijnenholen. Ze komen recht uit ee tekenfilm gestapt, in een heel cartoonachtige, eigentijdse en hippe stijl. En waar konijnen zijn, daar zijn ook altijd veel wortels. De kunst is om op elke plaat net die ene blauwe te vinden (en dat is niet altijd zo evident). Humor troef in dit bijzonder toffe kijkboek. Zou er nog eentje komen in de reeks?

Review Op zoek naar de blauwe wortel

Op zoek naar de blauwe wortel. De beroepen (Auteur en illustrator: Sébastien Telleschi – Leonon Media – 2018)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: