Hoe verstop je een giraf?

IMG_7502
credits foto Maaike Debels

Soms moeten voorleesverhalen gewoon grappig zijn. Helemaal niet realistisch, maar lekker gek grappig. Hoe verstop je een giraf? is er zo eentje…

Als je een giraf in plaats van een goudvis wint op de kermis, heb je vast een probleem. Het meisje in dit verhaal heeft zo’n probleem. Boze ouders, want de giraf moet gaan. En toch verzin je vanalles om die giraf in huis te verstoppen…Maar of dat lukt?

Het resultaat is een reeks absurde, komische situaties waarin de gigantische giraf dienst doet als waslijn of lamp, of de plek van de hond in het hondehok inneemt. Ze past ook niet in de schoorsteen of op de sofa. Er zit niets anders op dan haar terug te sturen naar waar ze vandaan komt… en waar ze misschien wel makkelijk verstoppertje kan spelen. Evenveel gekke, kleurige illustraties als situaties, dat is een andere forte van dit prentenboek. Bont, vrolijk, vol actie en humor. Enorm veel variatie in de opbouw van de prenten, veel dynamiek¬† en heldere kleuren. Veel leuke details (een gekke nummerplaat 91-RA-FF of camouflagekleuren voor een huis) en op elke pagina een grote, handige giraf, daar word je vrolijk van.

Hoe verstop je een giraf? (Auteur: Michelle Robinson – Illustrator: Claire Powell – Uitgeverij de Fontein – 2018)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: