Onzichtbare Emmie

IMG_7643
credits foto Maaike Debels

Deze week heeft Wonderlandbyalice een heel enthousiaste gastblogger op bezoek. Lily is een grote fan van meisjesboeken, en wilde dolgraag deze graphic novel voor ons lezen. Dus kon een toffe collage van Onzichtbare Emmie niet uitblijven!

IMG_7642

Met deze woorden toont Lily precies waar dit boek over gaat. Emmie is een heel verlegen tiener. Een kei in tekenen, maar zo onopvallend dat ze haast onzichtbaar is. En dan komt een liefdesbriefje van haar in verkeerde handen en worden alle pestkoppen wakker. En dan komt de populaire Katie Emmie plots helpen. Maar wie is Katie eigenlijk?

Je vliegt door dit boek. Een graphic novel vol kleurige strips en schetsen (en een beetje tekst). De strips rond populaire Katie zijn feller van kleur en wisselen de hoofdstukken rond Emmie af. Die laatste zijn een mix van illustratie en tekst en het kleurgebruik is wat grauwer, transparanter (tiens, onzichtbaarder?).  De format maakt dit boek heel geliefd bij jonge lezers, het onderwerp en de uitwerking maakt dit meteen een heel typisch meisjeboek.

Het is een toffe coming-of-age. Over verliefd zijn, puber zijn en je eigen goede kanten durven erkennen. Op zoek zijn naar jezelf, je plek in de klas, tussen vrienden (of zelfs liefjes).  Want je hoeft helemaal niet onzichtbaar te zijn als je bent zoals Emmie!

Onzichtbare Emmie (Auteur en illustrator: Terri Libenson – Querido – 2018)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: