De meest eenzame Walvis ter wereld

IMG_7582
credits foto Maaike Debels

Van dit boek werd ik even stil. Van de magie van de woorden, het verhaal én de illustraties. Wonderlandbyalice heeft een favoriet voor 2018 in handen…

Kim Crabeels en Sebastiaan Van Doninck brachten hun Magnus samenwerking naar een compleet ander niveau in dit krachtig, poëtisch en magisch verhaal waar je stil van wordt. Lilja woont in een vuurtoren, ze bewaakt er het noorderlicht. Haar papa is vaak weg, uit op onderzoek op zee. Na elke reis krijgt Lilja een schelp en de verhalen van papa over een eenzame walvis fascineren Lilja enorm. Als papa weer vertrekt, en het stil wordt in de vuurtoren, klinkt plots een lied uit een van de schelpen. De walvis wordt haar nieuwe hartsvriend en het gemis naar papa wordt minder erg.

Kim Crabeels schrijft heel beeldend, vol vergelijkingen en mooi klinkende woorden. Ze blijft zoals steeds trouw aan haar thema. En er zit een gelaagdheid in haar verhaal zoals je zelden ziet. En waar haar woorden even stoppen, nemen de illustraties het met gemak over en wordt de kracht van beelden en verbeelding ook echt werkelijkheid.

Magische platen, die je betoveren. In prachtige donkere tinten, in blauw, grijs en groen, de kleuren van de zee. Sfeer, magie, dieren en emoties, alles komt tot leven op papier. De prenten van Sebastiaan Van Doninck nemen mijn aandacht over en ik kan ernaar blijven kijken. De walvis als ingebeelde vriend wordt zo heel levend en werkelijk en krijgt een straffe hoofdrol toebedeeld in het einde van het boek. Knappe, donkere, wervelende actiebeelden met de walvis als held.

De meeste eenzame walvis ter wereld (Auteur: Kim Crabeels – Illustrator: Sebastiaan Van Doninck – Lannoo – 2018)

Interesse om dit boek te kopen?

Een gedachte over “De meest eenzame Walvis ter wereld

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: