Coco Chanel

IMG_8448
credits foto Maaike Debels

Coco Chanel, coole madam in de Franse mode én meteen de eerste titel in deze reeks, waar kleine meisjes uit de geschiedenis uitgroeien tot sterke vrouwen met grootse ideeën.

Over straffe madammen verschenen al heel wat boeken. Maar toen ik deze reeks voor het eerst in Londen tegenkwam een jaar geleden, kwam ik met een stapel schattige, straffe titels naar huis. Meteen verkocht was ik.  Meer dan blij was ik toen ik ontdekte dat vanaf nu ook Van klein tot GROOTS bij De Vier Windstreken een Nederlandse vertaling kreeg.

De kleine Franse Gabrielle groeide op in een klooster, de nonnen vonden haar maar een raar meisje. Altijd bezig met naald en draad, ook als ze groter werd. s Avonds stond ze als zangeres Coco op de planken.  Creatief en vol plannen. Haar hoeden werden een instant hit in Parijs. Coco introduceerde een mode zonder glitter en korsetten, sterk in eenvoud en werd de wereldberoemde modeontwerpster.

Een zoet roze cover roept om je aandacht. Binnenin nemen retro illustraties in ingehouden pasteltinten en harde zwarte lijnen je meteen mee naar de beginjaren van vorige eeuw. Met oog voor motief, stof en detail, net zoals het een modeboek betaamt. Je leeft mee met kleine Gabrielle/Coco, duikt de geschiedenis is, ontmoet een straffe madam en droomt weg in de modewereld. Zalig en een supertip van Wonderlandbyalice. We kijken alvast uit naar de andere sterke dames!

Coco Chanel (Auteur: Isabel Sanchez Vegara – Illustrator: Ana Alberto – De Vier Windstreken – 2018)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: