Kamp Bravo

IMG_8854.JPG
credits foto Maaike Debels

Dit is niet het eerste verhaal over Theodore Bob Prinsel de Eerste, of gewoon Theo… en toen Wonderlandbyalice dat ontdekte, lag Kamp Bravo van Stefan Boonen en Melvin ineens bovenaan op de ‘te lezen’ stapel.

Theo (die we kennen uit Mammoet) moet op kamp van zijn ouders (en een stom kamp, vindt hij zelf). Het is er gevaarlijk (zelfs een poco beetje WILD), dat is wel zeker en hij heeft er echt geen zin in. Aan touwen slingeren, van rotsen springen, bizarre blauwe pukkelbessen eten, in bomen klimmen (en eruit vallen), de lange, enge nachten overwinnen… Om dan maar niet te spreken over norse neushoorns die over de weg dansen. Theo is geen held als het op avontuur aankomt. Gelukkig duikt Nannie Beenhaar telkens als reddende engel op. Als verpleegster op het kamp heeft ze haar werk. En niet enkel om de builen en blutsen van Theo te verzorgen. Want zelfs de meest stoere, creezie jongens als Jakkie hebben soms ook eens heimwee…

Melvin staat garant voor een unieke aanvulling op de molto loco woorden van Stefan Boonen. Is het een strip? Een graphic novel? Een prentenboek? Of gewoon keiveel, perfect aanvullende illustraties? Het maakt niet uit. Melvin en Stefan Boonen hebben samen hun eigen, vlotte stijl op de markt gezet, en een die wonderwel werkt, betovert, aanspreekt, een soort magische samenwerking bijna. De illustraties in tinten van oranjerood en blauw zijn bijzonder sfeervol, cartoonlike en barsten van humor, emotie, beweging.

Dit is een verhaal over fouten durven maken en van je omgeving de kans krijgen om terug op te staan nadat je bent gevallen. Over vrienden maken en je grenzen durven verleggen. Over bang zijn (en toegeven dat dat best eens kan). Theo lijkt een angsthaas, maar eigenlijk is hij een kleine held. Die dapper doordoet en zelfs anderen helpt om hun angsten te overwinnen. Een beetje duister soms, een beetje mysterieus maar bijzonder avontuurlijk en grappig tegelijk. Op naar Kamp Bravo, avontuur verzekerd…

Review Mammoet

Kamp Bravo (Auteur: Stefan Boonen, illustrator: Melvin, De Eenhoorn, 2018)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: