Aap op straat

IMG_7507
credits foto Maaike Debels

Al jarenlang heeft auteur-illustrator Leo Timmers een passie voor dieren, voertuigen én, ja zelfs, lange files… Hij gebruikt ze namelijk heel vaak in zijn boeken. Ook  in  zijn nieuwste woordenloos boek ‘Aap op straat’.

Auto is koning in dit grappige kijkboek. Papa Aap en kleine Aap zijn onderweg. Het is druk, ze staan zo goed als stil. Kleine Aap heeft geen zittend gat en trekt de file in, van voertuig naar voertuig. Via de ladder van de brandweerwagen, over de Kar van de Koning, door de taxi vol mollen, met een ijsje de hijskraan op… Wat een avontuur!

Van dit boek word je instant vrolijk. De gezellige drukte, chaos, kleurige voertuigen en machines, bijzonder komische dieren. Op elke pagina ontdek je een nieuw, bizarre collectie voertuigen: van ijskarren, straatvegers, graafwerktuigen, fietsen, tractors, moto’s, treinen, racewagens, vuilkarren, vrachtwagens, politie-auto’s en ambulances. Elke chauffeur is een ander dier en iedereen heeft ook wel iets anders te doen dan filerijden.

Humor en fantasie troef, dit stapelverhaal wordt verteld met beelden en kleuren, niet met woorden. Grappige dieren in de hoofdrol, knallende kleuren, humoristische details, veel knipogen (naar andere boeken van Timmers) en expressie en nog meer humor kenmerken de illustraties van Timmers.  Dit boek is een plezier om naar te kijken, en om steeds opnieuw te lezen.

Aap op straat (Illustrator: Leo Timmers – Querido – 2018)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: