Dit is mijn dag

IMG_7591
credits foto Maaike Debels

Checklijstjes, we kunnen niet zonder. Op papier, in je agenda, ja zelfs online en in apps. En dit boek, is een allereerste lijstje voor je peuter.

Dit is mijn dag is een giga kartonboek, een dagelijkse checklist voor vaardigheden die je kleintje al dan niet al onder de knie heeft. Met 24 schuifertjes, waarmee je kan afvinken of een activiteit die dag al werd uitgevoerd. 24 rituelen, die elke dag opnieuw een houvast aan je peuter geven, en een boost voor zijn of haar zelfstandigheid en verantwoordelijkheidsgevoel zijn.

Van opstaan met de ochtend checklijst (ontbijten, snoet poetsen, kleren aandoen…), naar de maaltijd checklist (handen wassen, goed knabbelen…),  en de badkamer checklist (kleren in de wasmand, pyjama aan…) tot slapen gaan met de bedtijd checklist (knuffelen, samen een boekje lezen…).  Bij elke checklist hoort ook een aanwijspagina om woorden te leren. Structuur in de dagindeling en in de verschillende activiteiten,  je kind wordt er enkel groter en dapperder door. Een cool speelboek dat heel wat routine, structuur en zelfvertrouwen aan je kind kan geven. Lijstje ingevuld, check!

Dit is mijn dag (Auteur: Sophie Bordet-Petillon – Illustrator: Peggy Nille – Oogappel – 2018)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: