Escape boek

IMG_7592
credits foto Maaike Debels

Escape rooms zijn hot. En van die trend maakt dit boek gretig gebruik. Een Escape boek voor kids, kan dat werken?

Lia lijkt een gewoon meisje van 12, maar ze heeft bijzondere gaven. Ze kan deuren openen & in het hoofd van anderen ‘inbreken’.  Als ze een boodschap krijgt van De Broederschap van de Sleutel om tot hun groepje toe te treden, begint het verhaal pas goed. Kan Lia zich bewijzen?

Je leest van puzzel tot puzzel, van opdracht tot opdracht en lost samen met Lia de raadsels op. Hersenkrakers openbreken, anders blijf je misschien voorgoed dwalen in het hoofd van een ander. Dit interactief boek begon veelbelovend: een mix van fictie en speurboek. Spannend?

Nee. Eerder teleurstellend zweverig! Het verhaal heeft niet veel om het lijf, het is zo’n esoterisch bizar verhaal dat kop noch staart raakt. En dat is jammer. Want het concept, de puzzels en de titel spreken veel kids van vandaag aan. Gemiste kans wat mij betreft…

Escape boek (Auteurs: Ivan Tapia en Montse Linde – Witte leeuw – 2018)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: