Hey baby

IMG_7509
credits foto Maaike Debels

Met deze twee titels heb je de perfecte kraamcadeaus in handen. Ze leiden jonge ouders met gemak door dat eerste levensjaar van hun spruit, elk op hun eigen manier.

Hey Baby (Auteurs: Laura van Bouchout & Monique Melotte – Illustrator: Eva Mouton – Davidsfonds/Infodok – 2018)

Hey Baby is een originele kalender voor het eerste levensjaar van je kleintje. Met maar liefst 52 speel- en knuffeltips waar jullie beiden blij van worden. Tel af van 0 tot 1 en krijg elke week een nieuwe opdracht. Babymassage, samen voor de spiegel, samen dansen, inbakeren, glijbaantje spelen, tuimelen, vliegen en knuffelen. De opdrachten zijn heel lichamelijk en zorgen ervoor dat jij en je kleintje aan elkaar kunnen wennen en dichter bij elkaar komen. Je stimuleert je baby in zijn bewegingsontwikkeling, motoriek en emotionele ontwikkeling ook meteen.

Toffe leidraad om nog meer van je kleintje te leren genieten. Met de coole, kleurige illustraties van Eva Mouton – volledig in haar alom bekende cartoonstijl-, is er geen twijfel over hoe je de oefeningen precies moet uitvoeren. Heel eigentijds, met open blik voor culturen en verschil in ouders. Met een heel eigentijdse look & feel, barstensvol levensvreugde, gelach en warmte. Een kalender voor de babykamer dus!

Mijn baby.  foto – plak – invulboek (Auteur: Sofie Vanherpe – Illustrator: Emma Thyssen – Lannoo/Mama Baas – 2017)

Wat een cool en cute invulboek is dit geworden! En dat vooral door de grappige, stripachtige illustraties van Emma Thyssen die rijkelijk over het binnenwerk verspreid staan. Mama Baas, het platform dat mama’s online & offline samenbrengt en een stem geeft, verrast met dit mooie babyboek.

Een pracht van een tool voor sentimentele mama’s die kost wat kost herinneringen willen bijhouden voor later. Wat het gaat toch o zo snel, kinderen die groot worden. En om die gekke, overweldigende moedergevoelens in goede banen te leiden, is er dit foto en bewaarboek.

Met een invuldeel voor de geboorte waar je de omvang van je buik, verschillende echo’s, pics van je babymoon en reacties van dokter, familie en jezelf kan bijhouden. En een groot deel voor je na de komst van je darling baby. Van de allereerste momenten, de eerste dagen die overgaan in weken en maanden. Telkens met voldoende plek voor foto’s, handgeschreven herinneringen en droedels. Tussen de vragen en opdrachten staan handige babyweetjes voor first time parents. (enz elfs trucs die helpen bij wallen onder je ogen). Van de mamaselfie, de eerste tand en stapjes, potjestraining en peuterpubertijd tot de 6de verjaardag. Geen kernmoment werd over het hoofd gezien.

Je zal je werk hebben met invullen en momenten verzamelen, maar achteraf zal je naar hartelust die eerste keren opnieuw kunnen beleven en meegeven met je zoon of dochter.

Leuk, humoristisch en vooral enorm mooi uitgegeven. Waarom was dit boek er niet toen mijn zoon geboren werd? Knap, met een gouden randje…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: