Het leven van een Loser. Wegwezen

IMG_8006.jpg

Hier in huis woont een grote Loser-fan. En als boekenlover-mama begreep ik dat niet zo goed. En toch had ik beter moeten weten, als ik terugga in de tijd… Mijn heldinnen zaten in een Babysittersclub of in Dancing Stars, hadden namen Pitty,  Floortje of de Dolle Tweeling… Dus ging ik even op zoek, stelde mijn hart open en vond…

3 redenen om van Loser te houden:

  1. De coole, hippe covers en bijhorende cartoonlike illustraties. Ze spreken vooral  jongens van vandaag aan, geven personages een gezicht en zijn vooral immens grappig! Graphic novels zijn hot, je kan het niet ontkennen. Ze brengen verhalen tot bij de generatie van nu.
  2. Onhandige, bijzonder hilarische personages. Een beetje als jezelf, maar toch net dat tikkeltje funnier. Je kijkt van heel dichtbij met hen mee, in dagboek stijl en dat maakt alles heel herkenbaar. Alles lijkt heel gewoontjes, en toch is het net ietsje avontuurlijker, onmogelijker en plezanter (en alles komt altijd goed uiteindelijk!)
  3. Het ongelooflijke goede gevoel dat je tijdens en na het lezen hebt. Net alsof je een komische film keek (of beter nog, erin mee deed). Veilig en voorspelbaar. Wensvervullend. Feel good! Lang leve humor en strips!

Trek in de laatste Loser mee met Bram Botermans en zijn familie op vakantie. Een tropisch eiland: heerlijk! Of niet? Het wordt een echte loser-ramp: de vlucht is een disaster en het vakantiepark een nachtmerrie vol spinnen en zonnebrand. Terug inpakken en wegwezen?

Het leven van een Loser. Wegwezen (Auteur: Jeff Kinney – De Fontein – 2018)

Een gedachte over “Het leven van een Loser. Wegwezen

Voeg uw reactie toe

  1. Ik heb den boek niet gelezen omdat hij moeilijk tastbaar is voor een loser zoals ik weliswaar niet in de term dat de schrijfsjels van een mening zo weinig en veel zeggend simultaan in elkaar opgaan maar ik ga me nederig maken en het gedachtegoed via de luchtpijp proberen vatten… Dank je of help, vlucht…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: