Kleur in je leven

IMG_7586.JPG
credits foto Maaike Debels

Wonderlandbyalice brengt kleur in je leven met deze bijzondere kleuterboeken.

Meneer beer houdt van kleuren (Auteur en illustrator: Virginie Araeil – Oogappel – 2018)

Met dit groot kartonboek krijg een een originele verzameling kleuren om te benoemen en leren kennen. Geen traditionele kleuren in dit boek, je kleuter mag de uitdaging aangaan met kaki, violet, marine, beige, goud of bordeaux, die mooi tussen een aantal primaire kleuren staan. We zijn fan van de regenboogkleur, de bonte mix die je in een verfdoos of op de manen van een eenhoorn vindt.

De vormgeving is echt af, met rechts telkens een zwarte lijntekening op een volle pagina kleur en links een originele verzameling van voorwerpen, dieren, planten of voedsel in diezelfde kleur. Woorden worden telkens in andere lettertypes vermeld, wat het geheel een heel frisse, jonge touch geeft. De illustraties zijn heel divers, er zit humor en leven in. De selectie woorden zijn niet altijd even makkelijk, maar de variatie en knipoogjes voor volwassenen zijn bijzonder leuk. Wat dacht je van een zeemanstrui, lauwerkrans, de blos van oma of een discobol?

Meneer beer houdt van kleur en Wonderlandbyalice houdt van de originaliteit van Meneer beer!

Kleuren (Auteur en illustrator: John J.Reiss – Rubinstein – 2018)

Een klein kartonboek dat zich perfect leent tot het aanleren van woorden en kleuren. Je passeert alle kleuren van de regenboog. Twee dubbele pagina’s per kleur tonen allerlei voorwerpen, fruit, dieren in de respectievelijke kleur. Telkens ook met enkele accenten in andere kleuren.

De woorden die je kleintje leert, zijn niet altijd even evident: korenbloem, flespompoen, politie-uniform of sering. De illustraties zijn eerder figuratief en focussen soms slechts op een detail, wat niet altijd evident is om te herkennen voor jonge kinderen. Heel vormelijk, weinig emotie of  reliëf in de beelden. Het abstracte en vaak té eenvoudige maakt dat de voorwerpen niet altijd even makkelijk herkenbaar zijn (bijvoorbeeld de drop). Persoonlijk ben ik niet echt fan van van deze stijl – hoewel ik de cover heel knap en aantrekkelijk vind.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: