Kleine August

IMG_7510
credits foto Maaike Debels

Als het circus in de stad is, is het feest. Maar niet voor Kleine August

Kleine August is een lieve, actieve en bijzondere jongen. Hij merkt als eerste op dat het circus in de stad is, en toch… Mag hij niet mee van Tante Toos en oom Oberdon. Het is niet eerlijk… en Kleine August besluit weg te lopen. Een man vraagt hem de weg naar het circus en ze raken aan de praat. De man heet Max, en is de sterkste man ter wereld, grapt hij. En hij wil graag even tonen hoe sterk… en dat kan enkel in het circus! Kleine August kan hem daarbij helpen, op voorwaarde dat hij wil vliegen. Kleine August verbaast zijn familie en heeft er meteen een nieuwe beste vriend bij.

Over klein zijn en toch grote dromen hebben, over sterker zijn dan je denkt, over nieuwe vrienden maken én het circusleven natuurlijk. Kleine August is de ster in dit fijne verhaal, een kleine held die meteen je hart verovert. En dat doen ook meteen de illustraties van Anke Rymenans: met wat knip- en plakwerk maakt ze heel beweeglijke, sprekende beelden. In blauw, rood en wit, wat zijn nu eenmaal de circuskleuren bij uitstek. Een krachtige, aansprekende cover zet de toon en belooft een even knappe, sfeervolle binnenkant. Knap voorleesverhaal!

Boekentrailer inkijken

Kleine August (Auteur: Stefan Boonen – Illustrator: Anke Rymenams – De Eenhoorn – 2018)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: