Unicorn, please

IMG_7508
credits foto Maaike Debels

Wie houdt niet van die magische mythische wezens vol regenboogkleuren? Gelukkig zijn eenhoorns in boekenland niet zo zeldzaam als in het echt… Wonderlandbyalice is een echte unicorn-lover, valt dat op?

Eén eenhoorn, alsjeblieft! (auteur en illustrator: Mark Janssen – Moon – 2018)

 

Met dit lieve prentenboek van Mark Janssen scoor je bij het voorlezen bij je kleine eenhoornvriend. Daan heeft maar liefst 10 centen bijeengespaard. En dat is genoeg. Genoeg om een eenhoorn te kopen. Lynn en Mo verklaren hem gek. En toch kan Daan in de dierenwinkel meteen zo’n knap paard met fluwelen manen in de kleuren van de regenboog kopen. Een regenboog om in de klas mee op te scheppen, om avonturen mee te beleven en om te knuffelen. Lynn en Mo zijn officieel jaloers 😉

Mark Janssen blijft trouw aan zijn passie voor kleur. En wat een geluk dat hij deze keer een kleurenpallet ter beschikking heeft dat niet moet onderdoen voor een regenboog. Soms heel zacht en soms heel fel en knallend. Alles op het ritme van het verhaal. Soms dromen van die ongrijpbare (hoezo onbestaande?) eenhoorn, soms heel flitsend en avontuurlijk (als je wil zwemmen met narwals of omaatjes redden van een monster). Van zijn boeken krijg je een instant feel good gevoel.

Het is een knappe afwisseling van realistische scènes en composities waarin alles kan en mag en waar een fantasiewereld even op papier tot leven komt. Een knappe dualiteit die zorgt voor dit extra laagje in dit schijnbaar, eenvoudige verhaal. Met humor, een wensvervullend einde en een thema waarvan de meeste meisjes gek zijn (ook dit grote meisje) scoort Janssen alweer.

Doe als een unicorn en vind je inner sparkle (Auteur: Joanna Gray – Illustrator: Carolyn Suzuki – Spectrum – 2018)

Dit schattige boekje is je handboek om je inner sparkle, je eigen unicorn kwaliteiten naar boven te halen. Zo krijg je vast meer focus, geluk én magie!

Wijze levenslessen wisselen weetjes over unicorns af. Leuke quotes én checklijstjes maken je glitterklaar! Wees magisch, fabelachtig, mysterieus, sterk, elegant, veranderlijk, speels, fel, onschuldig én tevreden. Voor elk van die eigenschappen volgt meer uitleg én heel wat praktische tips om sterker in je schoenen (hoeven) te staan en je inner glow ook echt te gaan uitstralen.  Eenhoorns zijn helemaal geen hype van deze tijd, ze zijn meer dan Pinterest materiaal, regenboogkleuren, glitter en glans. Al eeuwen houden deze mythische dieren mensen in hun greep en worden ze in literatuur ten toneel gebracht. Fascinatie en magie op papier, ook in dit boek.

Een speels, kleurig, maar niet te zoet binnenwerk maakt van dit boek een leuk hebbeding. Voor grote én kleine unicornlovers.

Meer Unicorn reviews

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: