Ga je mee naar de weecee?

IMG_7585.JPG
credits foto Maaike Debels

Je peuter op dat potje krijgen is soms een hele uitdaging. Met dit lieve kartonboekje heb je gegarandeerd succes. Je kleintje stapt zo het rijtje in, mee naar de weecee…

Er zijn een massa boekjes over potjestraining. Deze is een van zotste die ik ooit zag. Het nodigt de lezer, net als een heleboel dieren en fantasiewezens (als een dino, spookjes) uit om lekker samen op dat potje te gaan zitten. Konijn MOET dringend plassen en daarom zoekt hij een wc. Een heleboel vriendjes volgen hem, want ook zij moeten plassen. Uiteindelijk zitten de dieren allemaal op een potje en wachten ze nog op één iemand … het peutertje zelf. En dat ontdek je in een verrassend spiegeltje aan het einde van het boek.

De dieren zijn om ter schattigste, zelfs de spookjes en het ‘gruwelijke’ monster (zo roze als een suikerspin); de dansende olifant is wel de top! Zachte pasteltinten, zoet rose en hemelsblauw, kleine details en bijzonder grappige gelaatsuitdrukkingen: de dieren spreken je kleintje heel direct aan. De bijhorende tekst op rijm is een uitstekende begeleiding bij het korte verhaal. Cute, klassiek en uberschattig voorleesboekje.

Ga je mee naar de weecee? (Auteur: Sally Lloyd-Jones – Illustrator: Anita Jeram – Lemniscaat – 2018)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: