De haven

IMG_7511
credits foto Maaike Debels

 

Als je deze zomer ergens naartoe gaat, laat het dan De Haven van het Muizenhuis zijn. Het wordt een verrassend veelzijdig tripje, dat beloof ik je.

Het was een aangename kennismaking met het Muizenhuis, een project van Studio Schaapman. Een machtig decor uit kartonnen dozen en papier maché voor een serie kinderboeken vol details op muizenmaat. In de boeken duik je in de wereld van muizen Sam en Julia. Het eerste deel verscheen in 2011 en werd al snel een succes in binnen en buitenland. Inmiddels zijn de boeken in meer dan 27 talen vertaald.

De nieuwste titel De Haven, daar hebben de bedenkers van de reeks maar liefst 2 jaar aan gewerkt.  Het Muizenhuis is nu uitgegroeid tot een heuse wereld met grachten, straten, steegjes, en natuurlijk de haven. In totaal is er ongeveer twintig meter kade gebouwd en een gelijke hoeveelheid water. Sam en Julia gaan op bezoek bij opa Zeeman. Ze zien boten uit alle streken, er is zelfs een heuse bootjesrace. En zullen ze erin slagen om zelf een boot te bouwen met oude flessen en planken?

Je kijkt je ogen uit in dit boek. Het verhaal doet er voor mij niet toe. In de knappe foto’s vol detail is er altijd iets nieuws te ontdekken. Met ongelooflijke preciesie werden de decors in dit boek opgebouwd. Piepkleine voorwerpen op muizenmaat. In elke plaat kroop een groot stuk liefde en nog meer tijd. Het resultaat is een kijkboek waar je van achterover slaat. Prachtig, de wereld van de muisjes komt echt op papier tot leven. Wonderlandbyalice was enorm onder de indruk, hopelijk jullie ook…

Het Muizenhuis. De Haven (Bedacht door Karina Schaapman – Gefotografeerd door Allard Bovenberg – Rubinstein – 2018)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: