Happy endings: De drie biggetjes

IMG_7583.JPG
credits foto Maaike Debels

Enkel Happy Endings op Wonderlandbyalice. Sprookjesmaand! Dus komen De drie biggetjes ook op bezoek.

Een nieuwe titel in de originele sprookjesreeks van uitgeverij De Eenhoorn ‘Er was eens…’. Bekende, populaire sprookjes op maat van eerste lezers herschreven, naar AVI  en CLIB leesniveaus in kleine, schattige boekjes met prachtige illustraties (telkens opnieuw).

Drie coole biggetjes denken slimmer te zijn dan de wolf. De drie broertjes gaan op stap, maar de wolf is in de buurt. Dus besluiten ze elk. een huis te bouwen: van een gezellige hut in stro, een stevige houten boomhut tot een heuse, hippe villa (compleet met cocktails en muziekinstallatie). Daar kunnen ze de wolf zeker mee foppen. Tijd voor een feestje!

Hippe, eigentijdse variant van dit verhaal. Vol humoristische, kleurrijke en moderne knipoogjes. Vrolijk, vol actie en heel atypisch modern voor een sprookje. In deze titel ligt de balans tussen illustratie en tekst wat minder evident dan in de andere titels in de reeks. Hier zijn meer illustraties, die vaak ook dubbele pagina’s beslaan… en het aandeel tekst is beperkter. Toch wordt de eerste lezer op weg geholpen, met woorden in vetjes en in korte, leesbare stukjes op een lichte achtergrond. Het verhaal is vereenvoudigd, heel actief en toch nog heel beeldend. Speels, visueel en enorm leuk omwille van de leesuitdaging.

Het boek inkijken?

Andere titels uit deze AVI reeks: Assepoester De sneeuwkoningin

De drie biggetjes (Illustrator: Mariachiara Di Giorgio – De Eenhoorn – 2018)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: