Het mooie dorpje Mooiezon

IMG_7589
credits foto Maaike Debels

Als alle dorpjes waren als Mooiezon, dan was de wereld een mooiere plek…

In Mooiezon helpt iedereen elkaar. Beer heeft bijen en Das bloemen. Wasbeer wil een nieuwe boomhut waarvoor Bever hout heeft in ruil voor wat reclame. Koala past op baby’s, Eland laat honden uit… Iedereen houdt van elkaar. Peis en vree. Of niet? Want dan komt plots die gemene opmerking van Miereneter: “En grote, slome Panda dan? Die doet helemaal niets’. Panda geeft iedereen een goed gevoel, daar is iedereen het over eens, zelfs Miereneter die de beste vragen kan stellen. En zo wordt het toch weer peis en vree, met limonade en een picknick…

Soms kan je helemaal niet zien wat een ander voor je doet. Wat een mooi verhaal over het belang van woordeloze vriendschap. De warmte straalt uit dit boek. Edward van de Vendel is een woordenkunstenaar. Rake beschrijvingen, onderhuidse boodschappen en vooral veel positivisme. De warmte is er zeker ook dankzij de gezellige illustraties van Suzan ’t Hooft. Ze heeft veel aandacht voor emoties, verhoudingen tussen dieren en zorgt voor een bont gezelschap met unieke karakters en subtiele details. Veel liefde voor dit lief, harmonieus boek. Laten we samen naar Mooiezon trekken!

Het mooie dorpje Mooiezon (Auteur: Edward van de Vendel – Illustrator: Suzan ’t Hooft – De Eenhoorn – 2018)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: