Happy Endings: Roodkapje

credits foto Maaike Debels

 

Deze maand enkel Happy Endings op Wonderlandbyalice. Sprookjesmaand! En Roodkapje komt op bezoek, in een prachtige pop-up-achtig kartonboek.

Deze kartonnen versie van Roodkapje verscheen bij uitgeverij Usborne, in de reeks waar ook Assepoester verscheen.  Kijk binnen in een sprookje: de boeken nemen je als lezer echt mee, ze zuigen je het verhaal binnen en laten je de decors en sfeer van heel dichtbij beleven door flapjes, uitsnijdingen en relief.

Samen met Roodkapje trek je steeds dieper het woud in, de bomen sluiten zich steeds meer om je heen en je ziet de wolf piepen doorheen de struiken. Middenin het verhaal stap je het huisje van grootmoeder binnen voor de befaamde ‘wat heb jij een grote ogen…’ scène, om weer te eindigen in het bos met de redding van de houthakker. Het bos is een vrolijke plek (geen dreigende), vol frisse groene tinten, speelse dieren en kleurige bloemen. Uitsparingen in de bomen, in ramen en deuren zorgen voor een extra dimensie, voor die toverachtige sfeer en voor extra details (het spinnenweb vind ik geweldig mooi gemaakt). Persoonlijk vind ik deze personages meer humor en karakter hebben dan die in Assepoester. Een supermooie versie van een klassieker onder de voorleesverhalen.

Roodkapje (Illustrator: Julia Sarda Portabella – Usborne – 2018)

Een gedachte over “Happy Endings: Roodkapje

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: