Op zoek in een boek

IMG_7588
credits foto Maaike Debels

Weinig titels zijn zo uitdagend als deze voor eerste lezers. Herkenbaar, intercultureel en plezant. Dit zoekboek is precies op maat van eerste lezers.

We volgen Lie, Kim, Tan, Bem, Miel, Saar, Nel en hun vrienden op hun eerste schooldag bij juf Jet. Wie voelt er zich niet echt op zijn plek op de speelplaats? Wie stapt alleen naar huis na school? Welke uitstapjes staan er op het programma? Wie wint het lint in de turnles? Welke soep serveert Guus tijdens de lunch? Talloze zoekopdrachten in dit zoekboek. Je zoekt naar beelden, naar beelden bij de woorden, naar personages die omschreven worden…

Hapklare, korte stukjes tekst die je zelf of samen kan lezen, woorden om te zoeken en te raden.  In duidelijke kaders. En met vrolijke, herkenbare illustraties van Marjolein Pottie. Haar stijl is bijzonder herkenbaar: dikke zwarte lijnen, een diversiteit aan heldere, maar geen schreeuwende kleuren. Een bonte mix van culturen en met oog voor details. Kinderen houden van deze leuke, ongecompliceerde illustraties, er is op de dubbele spreads meer dan genoeg te zien en te ontdekken. Het leuke aan dit doeboek is de diversiteit aan opdrachten: je kan lezen, zoeken, raden, samen of alleen. En net die afwisseling zorgt voor zin om verder te doen en steeds meer bij te leren.  Naar dit boek je op zoek!

Lestips bij het boek

Op zoek in een boek (Auteur: Riet Wille – Illustrator: Marjolein Pottie – De eenhoorn – 2018)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: