Happy endings: Sneeuwwitje

IMG_7504
credits foto Maaike Debels

Enkel Happy Endings op Wonderlandbyalice. Sprookjesmaand! Dus komt Sneeuwwitje ons deze keer verrassen…

Dit mooi, groot vierkant formaat met magische, ijsblauwe cover en een blauwe linnen band (voor die extra luxe touch) heeft meteen mijn aandacht. Sneeuwwitje bij uitstek, en dat kan het binnenwerk en de illustraties enkel bevestigen…

Sneeuwwitje, haar boze stiefmoeder, de dwergen en de knappe prins zijn de hoofdpersonages in een van de bekendste sprookjes. De Gebroeders Grimm penden het verhaal voor de eerste keer neer, Walt Disney bracht Sneeuwwitje tot in elke huiskamer. Deze versie heeft niets van dat gruwelijke of brave, zeemzoete van eerdere versies. Het speelt in op het magische, toverachtige en mysterieuze van dit sprookje.

Het hoge ‘er was eens…’ gehalte van dit verhaal komt sterk in de schrijfstijl naar voren. Een mooi verhaal, aangenaam verteld, met de nodige magische details en adjectieven. De knappe illustraties versterken enkel het goed gevoel dat ik bij dit verhaal heb.

Vage decors, vol dramatiek en duisterheid. Wisselende perspectieven brengen dynamiek en dramatiek in het verhaal. Met een feeërieke Sneeuwwitje die als een echte prinses door het verhaal stapt: dromerig, lief, in een wit kleedje. De 7 dwergen zijn heel onhandig, komisch en energiek neergezet, de boze stiefmoeder heel donker, dreigend, gifgroen en machtig. Alles in zachte penseelstreken, wat enkel tot de magie bijdraagt.

Magisch sfeervol sprookjesboek. Ideaal als cadeauboek, met de linnen rug, krijgt dit boek net dat extra beetje cachet dat elk sprookje verdient. Een mooie samenwerking tussen uitgeverij Van Goor en sprookjesland bij uitstek, de Efteling.

Sneeuwwitje (Illustratoren: Esther Rosier en Job van Gelder – Efteling & Van Goor – 2018)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: