Vos en Haas. Feestboek

IMG_7587
credits foto Maaike Debels

20 jaar Vos en Haas! Dat moet gevierd worden! Met taart, cadeaus, en waarom, niet, met een nieuw boek? De populaire reeks rond Vos en Haas startte met groeiboeken voor eerste lezers, waarin het leesniveau moeilijker werd naarmate het verhaal vorderde. Er gingen al duizenden exemplaren over de toonbank, en het duo werd bekender dan ooit – en terecht! Naast kartonboeken, leesboeken voor beginners en gevorderden en doeboeken zijn er ook voorleesboeken, zoals dit Feestboek.

banner_mailing__5_.jpg

Piep, Tok en Iek zijn op bezoek: tijd voor een feestje! Met lekkers, lachen en babbelen. En toch is er iets mis: Iek doet niet mee. Hij zit liever op zijn ‘smartfoon’ op feesboek… En dat zint Uil niet, die wil liever zijn eigen Feestboek met selfies van al zijn vrienden…

En hiermee doet het werelde wijde internet en de smartphone zijn intrede in het bos van Vos, Haas, Uil en hun vrienden. Wat een raar ding is dat! En een unieke kans voor  Sylvia Vanden Heede om woordspelletjes en -grapjes neer te pennen. Haar boeken zijn een droom voor beginnende lezers. Eenvoudige dialogen, korte hoofdstukken, een goede mix van makkelijk en moeilijkere (en mooie) woorden, de nodige uitleg bij een nieuw begrip, knipoogjes voor meelezende ouders, een uitdagende (niet te simpele) en spannende verhaallijn en personages vol humor en emotie.

De Vos en Haas -dynamiek is pas compleet met de illustraties van de vaak bekroonde Thé Tjong-Khing. Herkenbaar, kleurig, vol emotie en humor. Deze unieke combinatie zorgt er al 20 jaar voor dat Vos en Haas garant staan voor prachtige, coole en fijne verhalen. Een Feestboek zoals dat hoort te zijn, Proficiat!

Het boek inkijken

Andere Vos en Haas review? Het land van de Nijl

Vos en Haas. Feestboek (Auteur: Sylvia Vanden Heede – Illustrator: Thé Tjong-Khing – Lannoo – 2018)

 

Een gedachte over “Vos en Haas. Feestboek

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: