Floddertje in bad

36688548_10216718168923768_4697744342561849344_n.jpg
credits foto Maaike Debels

Je eerste boeken, die moet je proeven, voelen, proberen te grijpen. Pas later komt het gevoel dat je de pagina’s kan omslaan, en dat er op die pagina’s vanalles te zien is. En die dingen herken je uit je eigen, kleine wereld en soms gaan die dingen een verhaal vormen. En dan lees je samen met mama of papa je allereerste (karton)boek. Maar voor het zover is, kan je naar hartelust experimeneren met toffe voel-, bad- en stofboekjes.  En daar zijn er een heleboel leuke exemplaren van verschenen, die ook heel wat weg hebben van klassieke kinderboeken…

Bekende personages van Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp komen opnieuw tot leven, maar dan voor peuters en kleuters. Zo worden deze klassieke helden geïntroduceerd bij een nieuwe doelgroep. Perfect idee eigenlijk, want zo groeien bekende personages als Pluk, Jip en Janneke… mee met de kinderen zelf; van de wereld ontdekken, woorden leren, naar de eerste verhalen en uren voorleesplezier… Van bad- en stofboekje, over prentenboek, naar eerste lezers- en voorleesboek. Het badboekje Floddertje in bad is zo’n eerste introducties tot de welbekende figuurtjes van Schmidt. Je ziet telkens een zestal scènes uit de populaire verhalen, zonder tekst. Vuil Floddertje moet naar boven, in het bad, met veel, heel veel schuim. Een leuk speeltje voor in het bad zelf. Eenvoudige spin-off, zonder verhaal.

 

Floddertje in bad (Illustrator: Fiep Westendorp – Naar het werk van Annie M.G.Schmidt – Querido – 2018)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: