Happy endings: Allemaal sprookjes

IMG_6056.jpg

Deze maand enkel Happy Endings op Wonderlandbyalice. Sprookjesmaand! En wist je, dat ook de verhalenkoningin van Nederland, Annie M.G. Schmidt zorgde voor een hele set sprookjes?

Deze verhalenbundel is al aan haar zoveelste herdruk toe. 34 verhalen van de hand van Annie M.G. Schmidt werd onder handen genomen door een hele reeks verschillende illustratoren uit Vlaanderen en Nederland: Carll Cneut, Gerda Dendooven, Harrie Geelen, Annemarie van Haeringen, Philip Hopman, Jan Jutte,… en natuurlijk kon Fiep Westendorp niet ontbreken. Maar liefst 13 in totaal. Het doet wat vreemd aan om de typische verhalen nu vergezeld te zien van diverse illustraties die vaak heel anders zijn dan die van Jip en Janneke of Otje. Toch is het ook fijn te zien dat elke kunstenaar zijn eigen invulling geeft aan deze monumentale verhalen.

Deze set sprookjes mixt typische fantasie (sprekende kikkers, prinsen en prinsessen, reuzen of draken) van sprookjes met eigentijdse, aledaagse elementen of situaties en dat maakt hen vrij tijdloos. Ze lenen zich uitstekend tot voorlezen omwille van de vrolijke ondertoon van de verhalen, de humor en  nuchtere vertelstijl. Het talent van Annie M.G. Schmidt om te beroeren, te entertainen en te ontroeren is blijkbaar voor alle tijden.

Allemaal sprookjes (Auteur: Annie M.G.Schmidt – Illustraties: Fiep Westendorp en anderen – Querido – 2017)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: