Kleur je dag!

IMG_6554.jpg
credits foto Maaike Debels

 

Wonderlandbyalice brengt kleur in je leven met deze bijzondere kleuterboeken.

Van hemelsblauw tot knalgeel (Auteur en illustrator: Nastja Holfreter – De vier windstreken – 2018)

Een cool, groot formaat kartonnen zoekboek als dit is ideaal om je peuter de kleuren leren benoemen en aanduiden. Meer dan 150 voorwerpen om te tellen, zoeken en herkennen. Leuk detail is het kleine, speelse muisje dat op elke pagina terug te vinden is.

Op elke dubbele pagina zie je een bonte verzameling voorwerpen in één en dezelfde kleur. Van rode aarbeien tot roze prinsessen. Van een groen marsmannetje tot een gele hommel. Dieren, voorwerpen, voertuigen, etenswaren, bloemen en planten: een heel diverse selectie! Tot zelfs een bontgekleurde regenboog pagina toe (met eenhoorn)!

7 toppertjes van kijkplaten, ideaal voor een zoek, raad en telspelletjes met  je kleintje.

Vormen kleuren nummers (Auteur en illustrator: Dario Zeruto – BBNC uitgevers – 2018)

Wat een kunstwerkje is dit boek van Dario Zeruto. Paper art. Bijna geen boek, meer een pop-up van vormen, kleuren en nummers. Zonder woorden laat deze artiest je zaken benoemen en ontdekken. Je wordt op elke pagina opnieuw verrast, elk flapje toont je iets anders.

Het boek opent met een vraag: ‘Hoeveel vormen en kleuren kun jij in dit boek vinden?’. Een uitnodiging om te vertellen over wat je ziet en ervaart. Het begint eenvoudig met één enkele vorm (rood vierkant), gaat over in twee pagina’s met elk een andere vorm & kleur in de hoofdrol. Steeds verder, steeds meer vormen, in andere afmetingen en andere kleuren. Je gaat instinctief aan het tellen. Tot je eindigt op een grote pagina vol verschillende vormen en kleuren. Werk voor de boeg!

Wat een uitdagend boek is dit. Het stimuleert kleuters om zelf te leren en tellen. Het laat hun creativiteit de vrije loop en introduceert hen in wat meer kunstig en artistieke manieren om naar de wereld te kijken. Dit boek is sterk staaltje papierkunst, en is ondanks de afwezigheid van woorden een heel eenvoudig, krachtig, zelfs interactief speelboek.

Kijk zelf maar eens…

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: