Girls only: Ellen en No

f11223d1-4f79-4e2b-b062-cb1b2d7bf664
credits foto Maaike Debels

Deze week heeft Wonderlandbyalice een heel enthousiaste gastblogger op bezoek. Lily is een grote fan van meisjesboeken, en zeker ook van de For Girls Only reeks. Dus kon een origineel review van haar niet uitblijven!

IMG_7344

Ellen is al een poos verliefd op Emiel. En hij op haar. Het is dik aan tussen die twee. Ze passen ook zo mooi bij elkaar. Emiel is lief, romantisch, attent… En net als Ellen heeft hij talent voor muziek. Maar dan leert Ellen No kennen. No is stoer. En knap. Een beetje spannend. Hij speelt basgitaar. Best cool (al bakt hij er niet echt veel van). Ellen weet niet wat het is, maar als No naar haar kijkt, begint er iets te fladderen in haar buik en krijgt ze het warm. Nog warmer dan wanneer Emiel naar haar kijkt. En No? Die is net zo ondersteboven van Ellen. Wanneer op de muziekschool een talentenjacht wordt gehouden, waagt hij zijn kans om haar hart te veroveren…

3 redenen om van For girls only te houden:

  1. De thema’s die erin aan bod komen. Verliefdheid, liefde voor dieren, vriendschap, school, feestjes, shoppen, chocolade, babysitten, mode, tv en glamour… Voor elk meisje een stukje van haar eigen (droom)wereldje. En dat is niet anders voor grotere meisjes, denk maar aan reeksen als Sex and the city, Bridget Jones of zelfs Vijftig tinten.
  2. De variatie in hoofdpersonages. Elk boek in de reeks heeft een ander hoofdpersonage. Elk van de 5 vriendinnen (met hun heel typische karakters, hobby’s etc.) komen aan bod: Eline, Ellen, Yelien, Emma en Kato. Je kiest de boeken van jouw favoriete personage, waarmee jij je het meest identificeert of je leest ze gewoon lekker allemaal 😉
  3. De lay-out, lijstjes, spreuken, handgeschreven tekstjes, smsjes, chatberichten, DIY tips en receptjes… Het geheel oogt jong en eigentijds. Korte, hapklare stukjes maken het lezen sneller en vlotter. Dagboekstijl ten top!

Love stories for girls only. Ellen en No (Auteur: Hetty van Aar  – Standaard Uitgeverij – 2018)

Een gedachte over “Girls only: Ellen en No

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: