Nacht in het poppenhuis

IMG_6543
credits foto Maaike Debels

 

Een poppenhuis met een donker kantje… dat kan best! Dit boek is geen typisch meisjesboek, ook al kan de titel je wat misleiden.

We keren terug in de tijd, naar de 18de eeuw. Willemina gaat logeren bij tante Sara en daar ontdekt ze een pracht van een poppenhuis. Maar ze mag er enkel naar kijken. In de hal van het poppenhuis zit een droevige hond. Hij kijkt haar zo verdrietig aan dat ze het niet kan laten om hem op te pakken en te troosten. Maar dan breekt de staart van de hond. Willemina verstopt hem vlug in het poppenhuis zodat tante Sara niets merkt. Vannacht komt ze wel terug met lijm om alles te herstellen. Maar als Willemina die nacht naar het poppenhuis terugkeert, gebeurt er iets magisch.

Dit nachtelijke verhaal brengt niet alleen het verleden, maar ook het speelgoed zelf tot leven. De magie van de nacht werkt in dit verhaal, dat het zesde kinderkunstboek is in samenwerking met het Gemeentemuseum Den Haag. Het spreekt tot de verbeelding, zit vol avontuur en onverwachte wendingen. Geen zeemzoet gedoe voor meisjes over poppen! Van dit spannend verhaal zal iedereen genieten. En daar zorgen de illustraties van meester-illustrator Thé Tjong-Khing ook voor. Vol aandacht voor detail, motief en historische accuraatheid zet hij een sfeervol verhaal neer. Je stapt het poppenhuis binnen en beleeft het verhaal alsof je er zelf deel van uitmaakt. Willemina verandert net in een breekbaar porseleinen poppetje. Een beetje duister af en toe met donkere en grijze kleuren, maar dat maakt het geheel extra uitdagend, en stimuleert de fantasie enkel meer.

Nacht in het poppenhuis (Auteur: Anna Woltz – Illustrator: Thé Tjong-Khing – Leopold – 2018)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: