Koning voetbal!

IMG_6629.jpg

Wonderlandbyalice is helemaal klaar voor het WK voetbal. We deden zelfs al wat boekenresearch voor al die kleine en grote voetbalfans!

De voetbalquiz (Standaard Uitgeverij – 2018)

Jij weet vast alles over voetbal. Ben je wel zeker? Want met deze coole quiz kan je jezelf en je vrienden volop gaan testen. En wat je nog niet weet, dat leer je gewoon bij met deze Voetbalquiz 😉

Het kleine formaat van deze spelletjesdoos, is super. Je neemt hem zo mee, bijvoorbeeld in de wagen, onderweg naar een voetbalmatch. Er ziten maar liefst 100 quizkaarten in en een boekje met alle antwoorden. En die vragen gaan over legendarische spelers, recors, onvergetelijke voetbalmomenten, teams,…

Hoeveel weegt een voetbal precies? Waar haalde Cristiano Ronaldo zijn tweede voornaam? Welk land nam als enige aan alle WK’s deel? Welke voetballer kreeg de meest kaarten in een WK? Wat is het recordaantal toeschouwers op een WK match? Welke voetbalbond verbood in 2016 het gebruik van tovenarij?

Deze en andere grappige, boeiende en uitdagende sportvragen wacht op jou. De kaarten en het mini-boekje staan vol grappige, sportieve illustraties. Leuk cadeau voor kleine én grote voetbalfreaks.

Mijn opa is een Rode duivel (Auteur: Marc de Bel – Illustrator: Mark Janssen – Van Halewyck – 2018)

download (1)

Marc de Bel is niet aan zijn voetbal proefstuk toe. Wie las De Katten van Kruisem al? Dit voorjaar verscheen een ander voetbalboek dat zich in de Bel’s geliefde Kruisem afspeelt: Mijn opa is een Rode Duivel, een gloednieuw voetbalboek voor 9-jarige meisjes (die dol zijn op voetbal of lezen).

Nikki speelt samen met haar vriendin Sara bij de U11 van SK Kruisem. Geen grote voetbalploeg, maar ze spelen met veel enthousiasme en plezier. Haar grootste supporter is opa Warre, die zelf ook nog doelman is bij de club. Nikki vindt het erg dat opa door de supporters van de tegenstander uitgejouwd wordt, maar daar kan ze helemaal niets aan doen. Of toch? Want de nieuwste uitvinding van Professor Pluizebol, metabolixier, een drankje, op basis van genen van een Braziliaanse duivelsaap, een van de snelste zoogdieren ter wereld, zou daar verandering kunnen inbrengen. Iedereen staat versteld als opa Warre plots de held op het veld blijkt, zelfs de trainer van de Rode Duivels…

Dit coole chickboek is een “pitboek”, voor meisjes (en ook jongens hoor) met pit, die niet terugschrikken voor spannende avonturen. Marc De Bel staat alweer garant voor een verhaal dat leest als en trein, vol actie, humor en vaart. Met grappige en herkenbare personages én onverwachte wendingen. De korte hoofdstukken, jonge vormgeving, krantenknipsel, chronologische opbouw én het leuke onderwerp maken dit een top boek voor lezers met een eerste leeservaring. Met de vrolijke, bijzonder herkenbare en grappige illustraties van de Nederlandse illustrator Mark Janssen scoort dit boek nog meer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: