Het mooiste geluid ter wereld

IMG_6544.jpg
credits foto Maaike Debels

Met Gouden boekjes keer je een beetje terug naar je eigen kindertijd. De retro look & feel van vele van deze titels maken je nostalgisch (en koopgraag).

In Het mooiste geluid ter wereld speelt Niko triangel. En dat driehoekje zegt PING! Het mooiste geluid ter wereld vindt Niko. Tot op een dag Niko enkel VOMP! hoort… En dat blijkt een fagot te zijn van een meneer op straat.  Ze beginnen te discussieren over wie nu het beste klinkt. En dan passeren er nog twee dames met violen en een meisje met een trommel. ZWIE ZWIE en DOEM: en ineens spelen ze samen. Een kakafonie van lawaai, tot ze echt samen beginnen muziek te maken. En dat is pas het mooiste geluid in de wereld!

Een ode aan het orkest, dit boekje kwam er dan ook in samenwerking met het Koninklijk Concertgebouworkest. Het leert kinderen stiekem enkele muziekinstrumenten kennen. Met humor en retrotekeningen vertedert dit eenvoudige, lieve verhaal over samenwerking en muziek.  De stijl van de illustraties neemt ons terug in de tijd, naar de jaren 60, en toch blijven ze verrassend tijdloos. Wat eigenlijk een beetje typisch is voor alle Gouden Boekjes. Een blijvertje dit muzikale verhaal!

Het mooiste geluid ter wereld (Auteur: Paulien Cornelisse – Illustrator: Emanuel Wiemans – Gouden Boekje – Rubinstein – 2018)

Een gedachte over “Het mooiste geluid ter wereld

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: