Stil Zitten als een Kikker

IMG_6542.jpg
credits foto Maaike Debels

 

Mindfulness voor kids, met deze Stil zitten als een kikker. In dit informatieve werkboek vind je heel wat tips voor activiteiten met kinderen tussen 5 en 8 jaar.

Het is voor kinderen vaak heel druk in het alledaagse leven: thuis, op school, in de sportclub, op muziek of jeugdbeweging. Met de hulp van Eline Snel kunnen ze dat zen-moment terug vinden. Ze bedacht een eenvoudige vorm van meditatie waarmee kinderen echt kunnen leren om rustig en kalm te worden, waarmee ze zich heel bewust kunnen worden van hun lichaam en emoties. Dit werkboek geeft heel praktische, concrete oefeningen om alleen of samen met een ouder of leerkracht te doen.

Yoga oefeningen, verhalen, knutselwerkjes, stickers, spelletjes, briefjes… allemaal zaken op maat van de jonge doelgroep. Zo kunnen ze op zoek naar quality time, naar rust, naar meditatie, hun geheugen trainen en zich leren focussen. Er zijn maar liefst 6 downloads bij dit boek: 4 yogaoefeningen, een luisteroefening en de meditatie van de geluksvogel.

Mijn favoriete oefeningen zijn de ademhalingsoefeningen, de lieve briefjes om uit te delen en de weerberichtjes over jezelf maken. Verhalen wisselen doe- en knutselmomenten af. Er zijn teken-, luister-, ruik- en zelfs massage-opdrachten. Het geheel is een bonte mix activiteiten vol aandacht voor elkaar en je omgeving.

Een ideaal boek om samen met kids dat zalig moment van rust te zoeken, thuis én in de klas! De kikkergroene illustraties van Marc Boutavant zijn speels, vol humor en emotie. Bijzonder functioneel en een mooie aanvulling op de opdrachten.

Meer info? 

Stilzitten als een kikker (Auteur: Eline Snel – Illustrator: Marc Boutavant – Kosmos – 2018)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: