Bijzonder Beestige Boeken: Tijger!

IMG_6549
credits foto Maaike Debels

Geen katjes om zonder handschoenen aan te pakken, deze twee lieverdjes. Kat of tijger, allebei zijn ze klein maar willen ze groot zijn. En dat zullen ze bewijzen ook!

Trippelende tijger (Auteur en illustrator: Philippa Leathers – Lemniscaat – 2018)

Tijgers zijn snel, stil en o zo angstaanjagend. Dat weet iedereen in het woud. En toch lukt het Kleine Tijger niet om iemand bang te maken. Niemand kijkt op als hij langskomt, is hij echt te klein en te onhandig? Zijn broer daagt hem uit… Het lukt Kleine Tijger vast niet om ook maar één iemand in het bos bang te krijgen!

Dat is een uitdaging waar deze kleine durver graag op ingaat. Hij trippelt het woud rond, maar slaagt niet in zijn opzet, of toch? Grappig verhaal over groter worden en je identiteit én grenzen ontdekken. Net als een kleuter wil deze kleine tijger vlugger groot zijn dan hij in werkelijkheid is en bij de ‘groten’ horen.

Maar hoe kan je bang zijn van zo’n schattige tijger – die van pagina tot pagina trippelt? De illustraties zijn dynamisch, grappig en tonen de bewegingen van tijger vaak op één en dezelfde pagina. Decors zijn ondergeschikt, de expressie van de dieren zelf is veel belangrijker. En dat zorgt voor de humor die onontbeerlijk is in dit soort boek. Leuk voorleesboek voor kleine dierenvrienden!

Ik ben een kat! (Auteur en illustrator: Galia Bernstein – Leopold – 2018)

 

Ook in dit boek wil Simon de kat er zo graag bijhoren. Bij de ‘echte’ katten. Maar Leeuw, Tijger, Panter, Poema en Jachtluipaard hebben wat overtuiging nodig. Want zij zijn groter, sneller en gevaarlijker…  Ze hebben snorharen en lange staarten, scherpe tanden en klauwen en grote ogen die bijna oplichten in het donker. Of lijken ze meer op Simon dan ze willen toegeven?

Een gezellig voorleesboek over erbij willen horen, over vriendschap, over koddige katers (groot én klein), over klein en groot zijn, over samen kattenkwaad uithalen.

De illustraties springen me in het oog door het enorme diversiteit in opbouw: knappe close-ups, dynamische en speelse overzichten, steeds wisselende perspectieven. Leuk en waarheidsgetrouw in de afbeelding van de dieren. En tegelijk dieren met enorm veel expressie. Waardoor veel kinderen erg van dit prentenboek zullen houden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: