Van wie is die sok?

IMG_6642.jpg

Duik samen met je kleuter in dit coole sprookjeszoekboek. Het vijfde deel in deze reeks kartonboekjes van Joukje Akveld laat je kleintje mee zoeken en raden, als een kleine detective.

Dit keer raad je aan de hand van kledingstukken wie de bijhorende sprookjesfiguur is. Op de pagina naast elk kledingstuk (een laars, een bikinitopje, een jurk en ja zelfs een onderbroek) staan maar liefst 4 mogelijke sprookjesfiguren in een line-up. Aan je kleuter om te raden van wie het stukje kleding is. Op de dubbele prent die volgt krijg je een glimps van het sprookje. Een resem bekende sprookjeshelden passeren de revue: Roodkapje, de reus, een kabouter, de kleine zeemeermin, Assepoester… Elke plaat geeft je de mogelijkheid om dieper in één sprookje te gaan en nog meer te gaan vertellen…

Want hoe langer je de kijkplaten bestudeert, hoe meer je ontdekt. Kleine grapjes als een kabouter met blote billen, roodkapje die een jurk van de prinses steelt… Op elke plaat verdwijnt wel een of ander kledingstuk. En op de laatste pagina komen alle stukken samen aan één waslijn. Leuke knipogen naar andere sprookjes, personages die echt tot leven komen en een heus karakter krijgen. Ook dankzij de gedetailleerde illustraties van Charlotte Dematons gaat dit boek ‘leven’. Herkenbaar en humoristisch, helemaal ons ding!

Van wie is die auto – review

Van wie is die sok? (Auteur: Joukje Akeld – Illustrator: Charlotte Dematons – Gottmer – 2018)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: