Dankjewel

IMG_6555
credits foto Maaike Debels

Als je ooit iemand wil bedanken, hoef je vanaf nu geen bos bloemen of doosje chocolaatjes te geven. Nee, je geeft gewoon dit prachtige cadeauboek van Stefan Boonen en Jan Van Lierde. Het duo verraste ons vorig jaar ook al met Verliefd!, een zwierig, knap verhaal voor al wie verliefd is (of wil zijn).

In dit verhaal gebeurt er heel wat, bijna te veel om op te noemen eigenlijk. Kleine John knipt in het oor van Mevrouw Max. Tommie redt Roos van een behoorlijk pijnlijke landing op de grond. De Spin Kierewiet gaat op stap. En meneer Emiel? Die houdt niet eens van taart.

Het komt er eigenlijk op neer, dat wel iedereen in dit boek iemand wil bedanken. En hoe doe je dat beter dan met een zelf gebakken baksel. Het lekkers gaat van kamer tot kamer in dit appartementsgebouw. We houdt nu niet van zoet?

Een gezellige drukte, veel lekkers en grappige buren. De ideale mix voor een ontspannend boek. Ook deze keer vertrekt illustrator Jan Van Lierde van een stralend witte achtergrond en geeft hij alle ruimte aan zijn personages om te stralen, te bewegen en heerlijk zichzelf te zijn. Ze dartelen en dansen van boven naar beneden (net acrobaten soms), bakken dat het een lieve (roze) lust is en helpen elkaar waar ze maar kunnen. Fijne details, grappige situaties en sprekende beelden.  Dankjewel, beste auteur en illustrator, voor dit prachtige, speelse boek 😉

Dankjewel (Auteur: Stefan Boonen – Illustrator: Jan Van Lierde – Van Halewyck – 2018)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: