Ridders en burchten

IMG_6548

Niets is avontuurlijk voor een kleine jongen dan terug gaan in de tijd én een echte ridder worden. Met dit bijzondere kartonboek kan dat!

Als je dit boek opendraait, kom je van een leesboek in een speelboek terecht. Het boek wordt een heus kasteel, met bijhorende attributen als een katapult en personages om mee te spelen. Je speelt met de ridders en de kasteelvrouw heuse scènes na in je burcht: op de binnenplaats, in de toren of bij de vestigingsmuren.

Naast speelboek, is dit ook een echt weetjesboek voor de allerkleinsten. Bij het bekijken van de platen, kom je van ales te weten over het leven in de middeleeuwen en op een burcht, over hoe je een ridder of schildknaap kon worden, hoe je een kasteel het best verdedigd en hoe je achteraf een overwinning vierde met een heus feestmaal.

De perfecte combo voor weetgierige, actieve en speelse kleine jongens en meisjes. In felgekleurde illustraties komen historische figuren tot leven. Duidelijk, zonder af te veel detail of motiefjes. Heerlijk boek voor bezige handjes.

 

Ridders en burchten (Auteur: Mariane Olivier – Illustrator: Marion Billet – Standaard Uitgeverij – 2018)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: