Het Kietelboek

IMG_6541.JPG
credits foto Maaike Debels

Naar bed gaan wordt een makkie met het Kietelboek!

Trek samen met het hoofdpersonage, een jongetje en zijn beer op stap. Al op de eerste pagina kom je het kietelmonster tegen, pas op! Overal waar het jongetje komt, op de boerderij, in de dierentuin, op een picknick tot in zijn bed:  het kietelmonster is er ook! Klaar om je lekker overal te kriebelen. Er is geen monster dat je meer aan het lachen maakt.

Een vierkant kartonboek met flapjes laat kleuters toe om zelf het kietelmonster te gaan zoeken. De illustraties van Gruffalo-Axel Scheffler in vrolijke, heldere kleuren beslaan dubbele pagina’s. Vol actie, wat stripachtig (door de tekstballonnetjes, pijlen en labeltjes) en toegankelijk, maar vooral heel leuk. Er is bijzonder veel te zien op de verschillende scènes. Wat het meer tot aanwijs-, speel- en zoekboek maakt dan een echt voorleesverhaal. Vooral de vele dieren spreken jonge kinderen erg aan. De grappige tekst op rijm leest bijzonder vlot voor. Een speel- en leesboek dat zich perfect leent tot een gezellig naar bed momentje met je peuter of kleuter.

Het Kietelboek (Auteur: Ian Whybrow en illustrator: Axel Scheffler – Lemniscaat – 2018)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: