Feestboeken

IMG_6550

Met deze cadeauboeken wordt je feest nog leuker! Plezier verzekerd, door Wonderlandbyalice.

Pieter Konijn. Hieperdepiep (Illustrator: Beatrix Potter – Ploegsma – 2018)

 

Pieter Konijn, de ster uit de boeken van Beatrix Potter, leeft vandaag nog meer dan ooit. Kleuters worden nog steeds vertederd door de avonturen van de herkenbare en gezellige konijnfamilie. In dit koddig kartonboek (Hieperdepiep) is het de verjaardag van Pieter.

En toch is Pieter niet blij, hij voelt zich helemaal alleen. Niemand heeft tijd voor hem. Dit wordt de stomste verjaardag ooit. En plots hoort hij stemmen buiten, nieuwsgierig gaat hij kijken. In de tuin wacht hem een heus verrassingsfeest. Van de stomste naar de leukste verjaardag in 1 dag!

Een lieve, huiselijke sfeer straalt van de illustraties uit. Een beetje vage tekeningen, met veel aandacht voor dieren, bloemen en planten: natuur en warmte staan hier centraal. Je zou Pieter zo willen knuffelen, zo erg kan je je inleven in de gevoelens van dit cute konijn. Leuk verrassingsgeschenk voor een kleine jarige!

Fijne verjaardag voor jou! (Auteur en illustrator: Nicola Slater – Gottmer – 2018)

Een ander verjaardagsboek is er een waar je een peuter ongelooflijk blij kan mee maken. Want uit dit stevige kartonboekje komt er muziek! En op de laatste pagina brandt het kaarsje op de taart ook echt.

Beer, Das en Kat zijn onderweg naar het feest van Otter (en ze oefenen druk hun lied). Want Otter is jarig en dat verdient een heus verrassingsfeest met muziek en taart!

Een eenvoudige verhaallijn en bijzonder kleurige en dynamische illustraties hebben maar één doel: iemand een gelukkige verjaardag wensen. En dat doet dit speel- en geluidsboek als de beste.

Kijk zelf even:

Feest bij de dieren (Auteur en illustrator: Cléa Dieudonne – Davidsfonds/Infodok – 2018)

Dit Feest boek is een uniek zoekboek vol dieren. Het is maar liefst 2 meter lang en telt ongelooflijk veel dieren om aan te wijzen en te zoeken. 114 dieren met een pels, 3 heel flexibele dieren, 22 met zwemvliezen, 13 met vlekjes, 9 met grote oren, 10 in zwart-wit…

De hop is jarig en naar zijn feest komen dieren van over de ganse wereld. Van de ringstaartmaki, de wombat, de quokka, de alk, de brulaap, de hond, de jaguar of reuzensalamander. Van heel bekende tot gloednieuwe dieren. Aan jou om ze terug te vinden.

Een bonte toren vol veren, kleuren, schubben, zachte vacht, poten, snavels… Elk dier heeft wel een geschenk, lekkers, bloemen, muziek of versiering meegebracht. Een unieke piramide vol kleuren, actie, plezier, feestgedruis en vrolijkheid. De illustraties barsten van kleur en beweging. Dieren worden afgebeeld als mensen, wat ik persoonlijk een beetje jammer vind, maar het blijft een kleurig kluwen waar je kan blijven naar kijken.

Je vouwt het boek beetje bij beetje open en tovert zo een giga boek tevoorschijn. Speel, zoek en kijkplezier verzekerd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: