Bedtijdverhalen voor Rebelse meisjes

credits foto Maaike Debels

Het verhaal van dit boek is een echt bijzonder verhaal. Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes is een boekproject dat er kwam dankzij crowdfunding, een van de eerste die ik tegenkom én blijkbaar het succesvolste sponsoring project voor een boek tot nu. In 2016 kondigden Elena Favilli en Francesca Cavallo van Timbuktu Labs het boek Good Night Stories for Rebel Girls aan op Kickstarter. Intussen stond het op nummer 1 van Amazon’s best verkochte boeken en werden er wereldwijd al meer dan een half miljoen exemplaren verkocht.

Net als zijn achterliggende geschiedenis, is ook het boek zelf bijzonder. Het telt 100 voorleesverhalen over straffe madammen, meisjes en vrouwen. Inspirerend door wie ze waren, uit heel verschillende werelden, tijden en plekken. Van Jane Austen en Cleopatra, tot Michelle Obama en Simone Biles. Schrijfsters, sportvrouwen, wetenschappers,  topmodellen, politica, schilderessen, koninginnen en activisten: elk rebels op hun manier. Ze veranderden de wereld, lieten een indruk na en bieden enorm veel inspiratie. Deze eigentijdse sprookjes geven meisjes én jongens de kans om te dromen én om hun eigen pad te kiezen.

Bijzonder zijn ook de illustraties in een knappe vormgeving, door maar liefst 60 verschillende vrouwelijke kunstenaars van over de ganse wereld. Een bonte verzameling, met heel uiteenlopende portretten, maar elk treffend en nauw aansluitend bij de biografie waarbij ze horen. Meteen was dit voor mij ook een prachtig kijkboek. Zoveel diversiteit en tegelijk zoveel eenheid. Een boek vol sterke, stoere vrouwen, een pleidooi voor meer echte vrouwen in verhalen in plaats van prinsessen.

Er was eens een meisje… geeft je ook ruimte voor je eigen verhaal en portret: volg je hart en ga je eigen weg. Coole chicks genoeg die je voorgingen. Een rebels boek voor rebelse meisjes!

Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes (Rose Stories – 2017)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: