Fiets!

IMG_6551.jpg
credits foto Maaike Debels

 

Lente: tijd om die fiets weer boven te halen en op ontdekking te gaan. En met dit coole zoekboek sta je meteen goed op de trappers…

Kleine Etta Olifant vindt het altijd fijn om bij haar tante op bezoek te gaan. Tante Ellen woont namelijk op een heel speciale plek: in Fietsstad! Vanavond is er de jaarlijkse Sterrenlichtparade, maar de uitnodigingen zijn nog niet verstuurd! Gelukkig is burgemeester Slak ermee bezig. En misschien kan Etta hem wel een handje helpen?

In dit knappe, kleurige zoekboek fiets je van locatie naar locatie in een bijzondere stad waar iedereen zich verplaatst met een fiets. Op de schutbladen (en binnenin) ontdek je trouwens een boel verschillende fietsen:  loopfiets, vouwfiets, waterfiets, bakfiets, eenwieler… Je kan op zoek naar de ontbrekende genodigden van wie er een soort ID kaartjes verzameld zijn.  Daarnaast telt elke dubbele pagina ook nog een aantal andere korte zoekopdrachten (waar is de schoolbusfiets? zie je de winkel met paradespullen?) en kan je er ook voor kiezen om personages doorheen de pagina’s te volgen naar hun eindbestemming. Wat dacht je van de schildpadden op de tandem? Of trekt de familie konijn naar de feestelijke parade?

In deze bonte dierenstad vol kleurrijke personages is er een drukte van jewelste. En dat is mooi meegenomen in dit zoekboek, want dat betekent veel dieren, fietsen, activiteiten en details om op te snorren. Uren kijkplezier verzekerd!

Fiets! (Auteur en illustrator: Alison Farrell – Moon – 2018)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: