Ik ben je mama niet

IMG_6058.jpg
credits foto Maaike Debels

 

Van dit boek krijg je zin in knuffelen. Zo’n warm en vertederend verhaal lazen we bij Wonderlandbyalice al een tijdje niet meer. Ik ben je mama niet. De titel spreekt niet meteen aan, maar intrigeert…

Otto eekhoorn woont hoog in een hele mooie boom.  Op een dag ligt er een groene bol met stekels voor zijn deur, maar echt nieuwsgierig is Otto niet. En dan komt er een klein hummeltje uit de bol. Wit, harig. En het roept ‘mama’. Maar dat is Otto niet. Het blijkt niet zo makkelijk te zijn om de echte mama van Pioe te vinden en hij neemt ook steeds meer plaats in in het huis van Otto. Zijn leven en huishouden staan op hun kop. Otto is het moe! En toch… als Pioe vertrekt, mist Otto zijn soep, en eigenlijk is Pioe ook echt lief…

Een beetje bizar verhaal over de hechte vriendschap tussen twee dieren. Totaal verschillend en toch complementair. Ze zijn geen familie, maar ze worden dat uiteindelijk wel. Otto en Pioe dragen zorg dragen voor elkaar, beschermen, missen en verwennen: hun band groeit sterker elke dag. En zo wordt een huis een thuis voor hen allebei. In dit vrij dikke prentenboek is er plaats voor humor, emoties en een verrassend spannend einde.

De illustraties van de Canadese schrijfster Marianne Dubuc zitten vol fijne details en  knap vertoonde emoties. Ze werkt met een zelfde kleurenpalet van groen, blauw en bruin en werkt haar illustraties af met hele fijne lijntjes. Alles wisselt sterk van perspectief: ze zoemt steeds in en uit de boom, in en uit het huisje van Otto. De overzichtsbeelden van de boom zijn werkelijk wonderlijk knap. Heel speels, gezellig en vrolijk.

Ik ben je mama niet (Auteur en illustrator: Marianne Dubuc – Querido – 2018)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: