Ik hou van dieren

IMG_6052
credits foto Maaike Debels

Sommige kartonboekjes springen eruit. Net als deze. Eerste woordjes leren met een mooi vormgegeven & stevig boek. Met originele en tegelijk uitdagende illustraties en met leuke, speelse elementen als etiketjes.

Dit solide kleine boek toont een scala aan dieren. In het huis, de wei, de tuin, het bos, de bergen, het strand, in zee en verre landen. Een selectie van heel bekende dieren als de hond, het schaap of de olifant. En een aantal nieuwe die je peuter graag zal leren benoemen: de marmot, de zee-egel of de hyena. De illustraties zijn niet heel eenvoudig om strak omlijnd. Af en toe zijn ze wat vager of wat grafischer dan wat jongere kinderen meestal voorgeschoteld krijgen. Maar ze spreken aan en dagen uit, net door die artistieke look & feel. De kleuren zijn warm, waarheidsgetrouw en absoluut niet eentoning.

Baby’s en peuters houden van stoffen lapjes en etiketjes. Daar kunnen ze zo leuk aan friemelen en frunniken. De flapjes in dit boek hebben nog een andere functie: ze brengen je naar een nieuw deeltje in het boek, naar een nieuwe leefomgeving van een groep dieren. En zo stimuleren ze niet enkel de tastzin, maar ook het cognitief vermogen van je kleintje.

Ik hou van dieren (Auteur en illustrator: Virginie Aracil – Oogappel – 2018)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: