Vlad Vampier wil geen bloed

IMG_6060
credits foto Maaike Debels

Als je een lekker bloederig boek wil, dan zit je hier lekker fout! Want Vlad Vampier is vastbesloten om geen bloed meer te drinken. Hij wordt vegetariër, en dat voor een echte vampier. Als na een paar weken zijn broertjes stoppen met lachen en ook zijn ouders niet meer aandringen, krijgt hij het even moeilijk. Want geen enkel groentenhapje kan dat lekker bloed vervangen, of toch?

Niet alleen is dit een plezant en grappig voorleesverhaal over volhouden en anders zijn dan de rest. Het is ook een leuke eerste introductie in vegetarisch koken. Groenten zijn lekker en gezond, en dat moeten kinderen vaak nog ontdekken.  Achterin dit boek vind je dan ook een reeks groentenrecepten, die ook in het verhaal aan bod komen. Wat dacht je van trollenkoekjes, bananenspookjes, Vlads favoriete bietenburger of Monsteroogjes? Gezonde griezelrecepten waarbij je kids graag zullen mee aan helpen in de keuken.

De illustraties van Richard Verschragen zitten vol humor en actie. Ik wist niet dat het er zo gezellig kon aan toegaan bij een vampierenfamilie. Rommelige drukte, heel herkenbaar en vol leuke details.

Een kleurplaat van het boek

Vlad Vampier wil geen bloed (Auteur: Reine de Pelseneer – Illustrator: Richard Verschraagen – De Eenhoorn – 2018)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: