Jeugdboekenmaand 2018 (4): Alles over dino’s

IMG_6214

Van 1 tot 31 maart 2018 is het weer Jeugdboekenmaand. “Eureka. Wetenschap en techniek” is het thema dit jaar. Mijn tip voor oudere kleuters vind je hieronder.

jeugdboekenweek

En reken maar dat heel veel boeken over dit onderwerp gaan. Wetenschapsboeken maken nieuwsgierig, stellen vragen of geven antwoorden over de wereld. In wetenschaps- en techniekboeken staat veel ‘informatie’, maar eigenlijk gebeurt het wonder pas echt in je hoofd: daar ontstaat het verhaal, de fantasie, de verwondering over de wereld. Hoe leuk is dat!

Meer info vind je hier: www.jeugdboekenmaand.be

Er zijn heel wat kleine jongetjes die dol zijn op dino’s. Op het mysterieuze van deze grootste, avontuurlijke wezens uit het verleden. En daar speelt dit kartonnen weetjesboek handig op in.

Via flapjes en luikjes kom je echt alles te weten over dino’s. Maar liefst 100 vragen worden er in beantwoord. De illustraties in dit boek zijn eerder ondersteunend en de vele tekstblokjes en flapjes verstoppen vaak nog meer weetjes, vragen en woorden. Het boek is nogal tekst-heavy en dat kan het speelse van de flapjes niet verbergen. Dit is een boek om samen met oudere kleuters te bekijken of voor iets oudere dino-lovers die zelf al vlot kunnen lezen. In een aantal hoofstukken leer je algemene zaken over ontdekken/opgravingen, voedsel van dino’s, hoe verplaatsen ze zich, hoe vielen ze aan en verdedigden ze zich en wat gebeurde er uiteindelijk met hen? En je maakt ook kennis met een aantal sterren onder de dino’s: de velociraptor en de T-Rex.

Leefden mensen en dino’s samen? Wat is de langste dinonaam? Was de zweiepende staart van een dino om zich te beschermen? Wat at een omnivoor? Welke plesiosaurus had de grootste nek?

Graaf snel mee in het verleden en kom nog meer te weten over je favoriete wezens.

Alles over dino’s (Auteur: Heather Alexander – Illustrator: Andrés Lozano – Davidsfonds/Infodok – 2018)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: