Jeugdboekenmaand 2018 (3): Professor Astrokat en het zonnestelsel

IMG_6223

Van 1 tot 31 maart 2018 is het weer Jeugdboekenmaand. “Eureka. Wetenschap en techniek” is het thema dit jaar. Mijn tip voor kleine ruimtevaarders vind je hieronder.

jeugdboekenweek

En reken maar dat heel veel boeken over dit onderwerp gaan. Wetenschapsboeken maken nieuwsgierig, stellen vragen of geven antwoorden over de wereld. In wetenschaps- en techniekboeken staat veel ‘informatie’, maar eigenlijk gebeurt het wonder pas echt in je hoofd: daar ontstaat het verhaal, de fantasie, de verwondering over de wereld. Hoe leuk is dat!

Meer info vind je hier: www.jeugdboekenmaand.be

 

 

Professor Astrokat is de beste leraar die je je maar kan inbeelden. Hij neemt leergierige kids mee op sleeptouw in de kleurrijke wereld van de wetenschappen. Dit keer trekt hij de ruimte in, naar ons zonnestelsel.

Een missie die kleine ruimtevaarders zal verbazen: de professor houdt halt bij alle planeten en vertelt er allerlei weetjes. Niet enkel over de planeten zelf, maar ook over ruimtesondes, de atmosfeer, kometen,  telescopen, de zon en de maan. Zou er dan echt buitenaardse wezens bestaan?

De info die in dit weetjesboek aan bod komt, is overzichtelijker, in korte blokjes tekst  en met een verklarende woordenlijst (en minder overweldigend dan in Professor Astrokat’s Atomisch avontuur). Zo wordt het een coole rondreis waar je enkel slimmer van terugkomt. Maar het meest aantrekkelijke aan deze boeken, zijn de illustraties. Lekker veel, lekker retro en lekker grafisch van vorm. In bonte oranje en blauwe accenten die je mee de ruimte in zuigen. Toptip voor de Jeugdboekenmaand (en lang daarna).

Even bladeren in het boek

Professor Astrokat. Atomisch avontuur: een review

Professor Astrokat en het zonnestelsel (Auteur: Dr Dominic Walliman – Illustrator: Ben Newman – De Eenhoorn – 2018)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: