De B van Balotje

IMG_6051.jpg
credits foto Maaike Debels

 

Van die gekke, lieve, kleine Balotje, daar zijn we hier al jaren fan. De verschillende titels waren zelfs bedtijdfavorieten een hele poos geleden. Een verzamelbundel van Yvonne Jagtenberg is een groot geschenk dus! En niet enkel hier in huis, dat zal je vast merken.

B van bang, van boos en blij. B van Balotje, want ze is net als jij.

Met de vrolijke kleuter Balotje kunnen veel kinderen zich identificeren. Net in die alledaagsheid en herkenbaarheid schuilt de kracht van deze reeks.  De vier verhalen in deze bundel gaan over een nieuw zusje krijgen, een bijzonder tasje verliezen (en terugvinden), over knuffelberen en over met een paard op ontdekking gaan. Maar eigenlijk gaan de verhalen over familie, verbondenheid, liefde voor dieren, over leren zorgen voor een andere en op je eigen benen staan…

Daarnaast zijn de sterkte van de hartverwarmende verhalen haar heel eigen en typische stijl van Yvonne Jagtenberg: haar vlotte, korte en ontwapenende teksten, haar voorzichtige humor. Ideaal voorleesvoer. En haar frisse, speelse illustraties in vetkrijt. Soms in wat schreeuwerige kleuren. Ze brengen de personages naar voren op grote, vlakke achtergronden: wat kinderlijk, heel vrolijk en levendig. Een feest voor het oog!

B van Balotje (auteur en illustrator: Yvonne Jagtenberg – Rubinstein – 2016)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: