Jeugdboekenmaand 2018 (2): Sara Snufje

IMG_6054
credits foto Maaike Debels

 

Van 1 tot 31 maart 2018 is het weer Jeugdboekenmaand. “Eureka. Wetenschap en techniek” is het thema dit jaar. Mijn tip voor kleuters vind je hieronder.

jeugdboekenweek

En reken maar dat heel veel boeken over dit onderwerp gaan. Wetenschapsboeken maken nieuwsgierig, stellen vragen of geven antwoorden over de wereld. In wetenschaps- en techniekboeken staat veel ‘informatie’, maar eigenlijk gebeurt het wonder pas echt in je hoofd: daar ontstaat het verhaal, de fantasie, de verwondering over de wereld. Hoe leuk is dat!

Meer info vind je hier: www.jeugdboekenmaand.be

 

Sara Snufje is dol op uitvinden, altijd op zoek naar zaken die ze mooier of beter of specialer kan maken. Haar gereedschapskist sjouwt ze overal mee, elke dag krijgt ze wel een nieuw idee. Maar af en toe gaat het fout en dan is Sara niet te houden, ze schopt de boel kort en klein. Als op een dag een kraai uit de lucht naar beneden tuimelt, en de dierenarts hopeloos is, is Sara dat niet. Ze moet en zal nieuwe vleugels voor kraai maken. Al is het ook dit keer met vallen en opstaan. Maar opa blijft in haar geloven: want als je iets wil leren, moet je het steeds opnieuw proberen.

Wat een prachtig boek is dit en wat een leuk hoofdpersonage: ondernemend, temperamentvol, creatief en volhardend. Een atypisch meisje met liefde voor techniek, knutselen en dieren. Het toont kinderen dat opgeven geen optie is, dat je je doel bereikt met vallen en opstaan en dat alles mogelijk is als je maar droomt én doet.

De illustraties van de Britse Sara Ogilvie zijn heel fris, zitten vol humor, actie en beweging. Met een bont pallet aan heldere kleuren, veel roze, oranje en turkoise zorgen voor een vrolijke toets en een stoere uitstraling. Ze schetst, je ziet de lijnen van haar tekeningen heel duidelijk. Herkenbare, huiselijke taferelen worden grappig neergepend in beweeglijke, rommelige en drukke illustraties die barsten van kleur.

Meer van Sara Ogilvie? MonstertuinZo zijn oudersHonden doen niet aan ballet

Sara Snufje (Auteur: Pip Jones – Illustrator: Sara Ogilvie – Lemniscaat – 2018)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: